+ Film

A sérüléseibe belehalt kaszkadőr családja 8,6 millió dollárt kap

Nyolcmillió hatszázezer dollár kártérítést ítélt meg egy atlantai bíróság a The Walking Dead című amerikai televíziós sorozat forgatásán szenvedett sérüléseibe belehaló kaszkadőr családjának.

A 33 éves John Bernecker 2017 júliusában zuhant le több mint hatméteres magasságból egy betontalapzatra, és beütötte a fejét. A kaszkadőr még aznap belehalt sérüléseibe egy atlantai kórházban.

Bernecker szülei beperelték az AMC Networks céget – ehhez tartozik a horrorsorozatot jegyző AMC tévécsatorna –, valamint a széria gyártásában érintett egyéb résztvevőket arra hivatkozva, hogy a forgatási ütemterv miatt és anyagi megfontolásokból nem tartották magukat a biztonsági előírásokhoz.

Az illetékes atlantai esküdtbíróság 8,6 millió dollár – nem büntető célú – kártérítést ítélt meg a férfi családjának, de kimondta, hogy az AMC Networks nem felelős a történtekért.

A cég csütörtökön hangsúlyozta, hogy az immár 10. évadánál járó sorozat forgatásakor mindig betartották a kaszkadőrökre vonatkozó biztonsági előírásokat, és ez a jövőben is így lesz.

Bernecker tapasztalt kaszkadőrnek számított, dolgozott például Az éhezők viadala című trilógia forgatásán is.

A 2017-es baleset miatt az AMC tévécsatorna felfüggesztette a forgatást az Atlantától 56 kilométerre fekvő Senoiában.

A népszerű horrorsorozat zombiapokalipszist túlélő emberek egy kis csoportjának történetét meséli el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top