+ Irodalom

Hárman kerültek be a Petri György-díj fináléjába, de csak egyikük nyerhetett

Petri György-díj

A Petri György-díj kuratóriuma december 10-én döntött a 2019. évi díjazott személyéről.

Idén három alkotó került a fináléba: Élő Csenge Enikő, Gál Hunor és Vermes Nikolett, akik közül Gál Hunor kapta meg a Petri György-díjat.

A Petri-díj kitüntetettje kettős jutalomban részesül: megkapja egyrészt Jovánovics György szobrászművész Petri-bagatell című munkáját, másrészt a Magvető Kiadó megjelenteti a szerző első kötetét.

Az idei díjátadó ünnepség keretében a nyertest Áfra János laudálja, majd a nyertes és a fináléba jutott jelöltek felolvasása mellett a tavalyi díjazott, Harag Anita Évszakhoz képest hűvösebb című kötetének bemutatójára is sor kerül.

Petri György halálának tizedik évfordulóján hozta létre az N&n galéria a Petri György-díjat, amelyet évente a költő születésnapján adnak át. A díjra olyan – elsősorban fiatal – költő, író, drámaíró vagy esszéíró esélyes, akinek még nem jelent meg önálló kötete. A díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége, formavilága.

A kuratóriumnak minden évben tagja az előző évi díjazott is. A Petri György-díj kuratóriumának tagjai 2019-ben: Forgách András, Harag Anita, Kornis Mihály, Márton László, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs. Kéttagú jelölőbizottság is segítette a kuratórium munkáját, tagjai: Áfra János és Pályi Márk.

Díjátadó: 2019. december 22. vasárnap 18.00

Gálaműsor:
SchubertWinterreise – részletek
Előadja: Rajk Judit (ének), Zétényi Tamás (cselló), Dargay Marcell (zongora)

FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top