+ Film

Szívszaggató kisfilmek a felelős állattartásról

A felmérés szerint a magyarok többsége találkozik felelőtlen állattartással a környezetében. A megkérdezettek az utcákon szabadon lévő kóbor kutyákat vagy macskákat látnak leggyakrabban és ez a legzavaróbb jelenségek egyike. A probléma karácsonykor halmozódik. Többször megtörtént, hogy az élő ajándékot karácsony másnapján még masnival a nyakában vitték gyepmesteri telepre. A gazda által leadott állat azonnal altatható.

Alfi kisfilmje: 

ALFI TÖRTÉNETE KUTYASZEMMEL

Egyre több a gazda által leadott kutya. Naponta megtörténik, nem egyszer, sokszor. Menhelyek, állatvédő szervezeteket, gyepmesteri telepek panaszkodnak, hogy a szeretett gazdik nyomják kezükbe a pórázt és hagyják ott az addig szeretett kutyát. Sokszor soha többet nem érdeklődnek róla, pedig családtag volt.Nézd meg kisfilmünket és fogalmazd meg érzéseidet. Segíts nekünk, hogy minél több gazdihoz vagy gazdijelölthöz eljusson: az állat életre szóló felelősség. Csak akkor fogadj örökbe, ha alaposan átgondoltad.Akik leggyakrabban szabadulnának az állataiktól: akik költöznek, ahová kisbaba érkezik, akik házasodnak vagy válnak, esetleg munkát váltanak. Pedig a legtöbb változás előre látható. Ha szeretnél majd gyermeket, valószínűsíthető, hogy lesz. Ha szeretnél külföldön élni, előfordulhat, hogy valóra váltod álmaidat. De ha nem is, készülj fel legalább gondolatban minden opcióra. Csak úgy fogadjunk örökbe, ha változás esetén minden lehetséges esetben a társállattal is számolunk.Szeretnénk segíteni ezeken az állatokon. Két kampányunk is fut, kérjük gondolj ránk!https://adjukossze.hu/kampany/kutyaszemmel-a-te-segitsegedre-is-szuksegunk-van-1736https://adjukossze.hu/kampany/a-menhelyi-kutyaknak-a-te-segitsegedre-van-szukseguk-1739A teljes programról:WWW.KUTYASZEMMEL.HU

Gepostet von Hangya Közösség am Mittwoch, 11. September 2019

Sokan felelőtlenül vállalkoznak állattartásra. A kóbor állatok (56%), és az út szélére kitett kisállatok (36%) gyakori esetei jellemzőbbek vidéken. A válaszadók több mint harmada sokszor lát olyat, hogy a gazdák nem ivartalanítják a háziállataikat, és aztán nem tudnak mit kezdeni a szaporulattal.

 

Lola kisfilmje: 

Hihetetlen, de igaz kutyatörténetek: LOLA

Rengeteg Lolához hasonló kutyát visznek vissza a menhelyekre a befogadó családok. 💔 Ezeket az állatokat akkora trauma éri, hogy szakértő segítség nélkül esélyük sincs a gyors felépülésre. Velük együtt több mint 10.000 kutya egész életét a rácsok mögött tölti. ☹ Segítsetek adományotokkal a #kutyaszemmel program keretén belül újabb 10 menhelynek szeretnénk segíteni, hogy ne éhesen, vagy betegen kelljen szembenézniük a közelgő téllel. Segítsetek, hogy nekik se kelljen feladni a reményt! 👇Köszönjük ha téged is megérint a gazdátlan kutyák sorsa. Akár egy csoki ára is nagy segítség:https://adjukossze.hu/kampany/kutyaszemmel-segitsuk-egyutt-a-racsok-mogott-elo-kutyakat-1758?fbclid=IwAR0FA2O16EcQNTPz6hU_nG30xI44YtianwYoqSPNuGKNoE7zJRTotdoiD40🥫 💊 Akár pár száz forinttal is hozzájárulhattok, hogy megmentsük egy kutya életét!Bővebben a programról: https://kutyaszemmel.hu/

Gepostet von Hangya Közösség am Donnerstag, 10. Oktober 2019

Ugyanennyien észlelik azt is, hogy sokan nem gondoskodnak jól a háziállatukról, azaz például láncon tartják vagy nem etetik őket. Becslések szerint ráadásul 18.000 kutya nem fogja túlélni az idei telet.
Alfi példája is mindennapos, kevés gazdijelölt érti, hogy egy kutya 10-15 év elkötelezettséget is jelenthet.

A programról bővebben: info@hangyakozosseg.hu
www.kutyaszemmel.hu

További filmek:

http://www.hangyakozosseg.hu/hirek/kutyaszemmel2019/

Forrás: OS

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top