+ Média

Shepard Smith: A sajtó megfélemlítése és megalázása ma globális jelenség

Shepard Smith
Keresés a weben

Az amerikai Fox televízió volt műsorvezetője, Shepard Smith félmillió dollárt ajánlott fel egy, a sajtószabadságot védelmező szervezetnek – jelentette pénteken a The New York Times című lap.

Smith, aki múlt hónapban távozott a Fox televíziótól, a Bizottság az Újságírók Szabadságáért nevű, a sajtószabadság elősegítését támogató szervezet csütörtök esti, New York-i díszvacsoráján jelentette be döntését. A gálaesten, amelyet korábban Nemzetközi Sajtószabadság Díj-estjének neveztek, a kormányzati nyomásgyakorlás ellen harcoló pakisztáni, brazil, indiai, nicaraguai és tanzániai újságírókat tüntettek ki.

A félmillió dolláros adomány bejelentésekor Shepard Smith hangsúlyozta:

“a sajtó megfélemlítése és megalázása ma globális jelenség. Nem is kell messzire mennünk ennek bizonyítékaiért”.

Valamikor az újságírók azt hitték, hogy az internet forradalma felszabadítja őket, de ez nem így lett. Nem említve az amerikai elnök nevét, a volt műsorvezető úgy fogalmazott:

“az autokraták megtanulták, hogyan használják ugyanezeket az internetes eszközöket a hatalmuk megerősítésére. Híreknek álcázott szeméttel és hazugságokkal árasztják el az információ világát”.

A jelenlegi kormányzattal szemben kritikus újságírót Donald Trump elnök korábban rendszeresen élesen, sokak szerint sértő módon bírálta, s nem egyszer a saját kollégái élő adásban tették őt gúny tárgyává.

Smith a gálaesten a szólásszabadság érdekében összefogásra buzdította a médiamunkásokat.

“A sajtószabadság nem egyetlen politikai csoport vagy politikai párt védett területe”.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Európai téridő szerint:

    Meg is érdemlitek, drágalátos firkászok, az önjelölt negyedik hatalmi ág bajkeverő (…rkavaró) prominensei!

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top