+ Film

Goába készül a magyar vámpír

Az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című tévéfilmjének világpremierje pedig a versenyprogramban lesz.

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című filmjének nemzetközi premierje Goán lesz a szerdán kezdődő A-kategóriás filmfesztiválon.

A Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a goai nemzetközi filmfesztivál 76 ország friss filmterméséből mutat be válogatást, a seregszemlére három magyar alkotás kapott meghívást.

India nagyszabású, alapításának 50. évfordulóját ünneplő rendezvényén műsorra tűzik Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című krimijét, az Oscar-díjas Deák Kristóf tévéfilmje, a Foglyok pedig a versenyprogramban indul.

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című vámpír-retró-kém-vígjátékát a fesztiválon láthatja először a nemzetközi közönség.

A Nagy Ervin, Nagy Zsolt és Walters Lili főszereplésével készült film az 1970-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök vérbő története, amelyre két hét alatt mintegy 64 ezren váltottak már jegyet a hazai mozikban, így szinte biztos, hogy az év egyik legnézettebb magyar mozifilmje lesz.

Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című, Balsai Móni főszereplésével készült szövevényes thrillerét számos fesztiválszereplést követően vetítik Goán.

A különleges látványvilágú krimi a braunschweigi fesztivál fődíját, a Fantasportón a legjobb forgatókönyv díját, Belgiumban és Szlovéniában a közönségdíjat nyerte el, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál szakmai zsűrije pedig a legjobb film és a legjobb színésznő díjával jutalmazta.

Amint azt a goai fesztivál szervezői korábban már nyilvánosságra hozták, az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című tévéfilmjének világpremierje a versenyprogramban lesz, amelybe mindössze 15 alkotás kapott meghívást. A Foglyok az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. A hihetetlen, de igaz történetet feldolgozó film egy saját lakásában foglyul ejtett család története Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Soltész Bözse, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese szereplésével.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top