+ Film

Idén is a Trafóban nyitják meg a Verzió Dokumentumfilm Fesztivált

Először láthatók VR-filmek a nemzetközi emberi jogi filmfesztivál programjában

November 12-én indul az egyetlen hazai emberi jogi tematikájú dokumentumfilmes fesztivál, melyet idén 16. alkalommal rendeznek meg. A 16. Verzió 2019. november 12. és 17. között Budapesten, november 21. és 24. között Pécsett, Szegeden, Kecskeméten, és idén először Szombathelyen és Debrecenben mutat be válogatást az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből. A megnyitónak idén is a Trafó Kortárs Művészetek Háza ad otthont, ahol az idei év újdonsága, a VR-szekció is látható lesz.

A 16. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál nyitóeseményének helyszíne ismét a Trafó, ahol a fesztivált idén Tompa Andrea író, színikritikus nyitja meg, majd az Emmy-díjas román rendező, Alexander Nanau Colectív című filmjének vetítésével kezdetét veszi a mustra. Az HBO dokumentumfilmje azt az esetet dolgozza fel, amikor 2015-ben egy tűzeset során 65 fiatal vesztette életét a bukaresti Colectív nevű szórakozóhelyen, a tragédiát tömegtüntetések követték, újságírók egy csoportja pedig nyomozásba kezdett, és feltárta a román egészségügy kiterjedt korrupciós hálózatát. A Colectív szeptemberben debütált a Velencei Filmfesztiválon, Zürichben elnyerte a legjobb nemzetközi dokumentumfilmnek járó Golden Eye-díjat, és a Verzió Filmfesztiválon lesz a magyar premierje.

A megnyitó után, november 13-án szintén a Trafó nagytermében lesz látható a MATANGI / MAYA / M.I.A. című dokumentumfilm a sri lankai származású pop-ikonról, aki szembemegy a hagyományokkal, és sztárként sem fél kiállni fontos, akár megosztó ügyek mellett. A dinamikus, zenei betétekkel gazdagon tűzdelt filmben eddig soha nem látott, több évtizedet felölelő magánvideók is láthatók. Steve Loveridge személyes hangvételű portréja a 2018-as Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját kapta.

A 16. VERZIÓ idén először VR-szekcióval bővül, amelynek a Trafóklub ad otthont november 13-16. között. A Vektor VR keretében különféle virtuális valóság-produkciókkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők: 360 fokos videókkal, interaktív dokumentumfilmekkel, és művészeti, térspecifikus élményekkel. A vetítésekhez beszélgetések is kapcsolódnak majd.

A fesztiválról és a részletes programról bővebben.

Online jegyvásárlás: https://trafo.jegy.hu/event/search/program/list/?q=verzi%C3%B3

https://trafo.jegy.hu/search?q=verzi%C3%B3

https://trafo.jegy.hu/event/search/program/list/?q=verzi%C3%B3

FB-események: https://www.facebook.com/events/1892595927552236/

https://www.facebook.com/events/2435020873395620/

https://www.facebook.com/events/459603378203943/

Idén is a Trafóban nyitják meg a Verzió Dokumentumfilm Fesztivált
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top