+ Irodalom

Befejezi működését a Hadik Irodalmi Szalon

Juhász Anna és Esterházy Péter

A Juhász Anna irodalmár és Bonta Gáspár építész által 2010-ben alapított, Budapest egyik leglátogatottabb irodalmi műhelye, a Highlights of Hungary-díjas Hadik Irodalmi Szalon kilenc év és 103 est után, ezen a néven befejezi működését a Hadik Kávéházban.

A Hadik Irodalmi Szalon 2019. novemberében ünnepli, ünnepelné 9. születésnapját. Anno azzal a céllal jött létre, hogy folytassa a Hadik kávéház kulturális örökségét, újra irodalmat, beszélgetést, művészetet vigyen a Kávéház falai közé.

Az első esten 2019. novemberében Bächer Iván, Saly Noémi, Gyarmati István, Fesztbaum Béla és Karinthy Márton vett részt, hogy egyfajta múltidézéssel elindítsák a Szalon történetét. Az évek alatt több száz színpadi vendég, köztük Esterházy Péter, Lator László, Sárközi Mátyás, Spiró György,  Kányádi Sándor, Juhász Ferenc, Cserhalmi György, Szőnyi Zsuzsa, Konok Tamás, Závada Péter, Simon Márton, Grecsó Krisztián vagy Bartis Attila szerepelt a színpadon, számtalan énekes, zenész lépett fel, így Dés László, Rúzsa Magdi, a Budapest Bár, Kiss Tibi, Booglie, Micheller Myrtill, Szalóki Ági vagy Bogányi Gergely, emlékest volt Jancsó Mikós vagy Petrovics Emil tiszteletére, míg irodalomtörténeti elemzésen Borbély Szilárd, Petri György, Szerb Antal és József Attila is középpontba került.

A Hadik Irodalmi Szalon a Hadik mellett az Art Moments fesztiválon és külföldön is szervezett programokat, így Brüsszelben és Göteborgban is. 2019-re a Szalon Budapest legnagyobb múltú irodalmi műhelye lett, és a mai napig az egyik leglátogatottabb irodalmi rendezvény, estjein több százan vettek részt minden alkalommal. A Hadik Irodalmi Szalon 2014-ben slam poetry estet szervezett, részt vett az Eleven ősz és tavasz programsorozatban, képviseltette magát Balatonfüreden az Anna-bál kísérőprogramjaként. A Szalon felkérésére Hitka Viktória Závada Pál versére készített tányért.

Az utolsó esten Járai Márk zenész emlékezett Cseh Tamásra, míg egy Extra esten Péterfy Gergely nyáron megjelent kötetéről beszélgettek.

Juhász Anna irodalmár, Juhász Ferenc költő lánya, két kötet szerzője, aki elsőként alapított irodalmi szalont a Fővárosban.

Befejezi működését a Hadik Irodalmi Szalon
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top