+ Zene

Berlini sztár-dj és egy szenegáli zenekar a Trafóban

Szenegál messze földön híres az erősen ritmus alapú zenei tradíciójáról, így az Ndagga Rhythm Force hétfős dakari zenekar és a legendás berlini producer, Mark Ernestus várhatóan az eksztázis legfelső fokára juttatják a Trafó közönségét november 9-én.

Mark Ernestus a legendás berlini Basic Channel dub techno duó egyik fele, akinek társa, Moritz von Oswald 2015-ben kápráztatta el a Trafó közönségét Tony Allen élő dobjátékával együtt. Ez is jól mutatja, hogy a techno mindig is kéz a kézben járt az afrikai poliritmikus eksztatikus zenékkel, így nem meglepő, hogy Mark Ernestust 2011-ben Dakarban járva olyannyira lenyűgözte a szenegáli zene ritmikai gazdagsága, hogy rögtön két tucat zenészt verbuvált össze egy közös felvétel erejéig, amiből végül két lemezre való anyag került a nagyközönség elé.

A Ndagga Rhythm Force névre keresztelt csapat és Mark Ernestus formációja azóta számos, az egész világra kiterjedő koncert- és fesztivál fellépéseknek köszönhetően szintet lépett, és noha kisebb létszámmal, de egy nagyon erős anyagot jelentetett meg 2016-ban Yermande címmel.

Élő fellépéseik messze földön híresek elsöprő erejükről. A zenéből áradó energia rendszerint még a táncra legkevésbé fogékony közönséget is mozgásba hozza, így ezen az estén sem számíthatunk másra, mint vég nélküli, féktelen táncra.

Online jegyvásárlás.

FB-esemény

Berlini sztár-dj és egy szenegáli zenekar a Trafóban
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top