+ Színház

Coexist címmel jön az új Hodworks-bemutató!

Coexist @ Jörg Landsberg

Hód Adrienn német-magyar együttműködésben készült előadása itthon a Trafóban debütál

November 8-án és 9-én látható a Trafóban a Theater Bremen „Unusual Symptoms” nevű tánctársulata és a Hodworks közös előadása, a Coexist. A jelentős szakmai és közönségsikert elért produkcióban a magyar táncosok közül fellépnek Horváth Nóra és Rusu Andor, valamint Hód Adrienn csapatából Molnár Csaba és Jessica Simet, akit az előadásban nyújtott alakításáért táncos díjra jelöltek Németországban. A zenét élőben Gryllus Ábris keveri.

Hód Adrienn koreográfus a magyar kortárs táncszcéna az egyik legfontosabb szereplője. Munkáiban játékos és gyakran provokatív módon, a tabukkal szembemenően új táncformákat és dramaturgiai elveket keres, dekonstruálja a tér, a mozgás és a zene kapcsolatát, valamint merészen továbbgondolja a kortárs táncban rejlő lehetőségeket. A Hodworks és az Unusual Symptoms új közös munkája közvetlen folytatása annak a diszkurzív és koreografikus megközelítésnek, amellyel Hód Adrienn az utóbbi időben a politikai és társadalmi kereteket vizsgálja, a köztük mozgó testeket, és e testekre gyakorolt hatásukat.

Az előadásban tíz táncos vet ravasz és könyörtelen tekintetet azokra a társadalmi elvárásokra, amelyek között mozognak, és amelyek alakítják és befolyásolják őket. Sötét humorral, eksztatikus táncnyelvvel, megalkuvás nélkül tükrözik vissza a jelenünket. Empatikus gesztusokkal, a tabuk és konvenciók, a személyes történetek és társadalmi diskurzusok ellentmondásos játékával késztetik arra a nézőt, hogy szembenézzen észlelésének határaival, megkérdőjelezze saját sztereotípiáit és álláspontját, átalakítsa gondolatmeneteit.

Az Unusual Symptoms produkciói különböző módszerekből, művészi és kulturális hatásokból inspirálódnak, amelyek nyitott munkafolyamatokban kapcsolódnak össze. A munkák meghatározó jellemzője az eltérő tartalmi és stiláris megközelítés, ez teszi lehetővé a változó művészi követelményekre adott friss reakciókat. A 2018/2019-es évadtól Alexandra Morales és Gregor Runge vette át a társulat művészeti irányítását, akik a korábbinál is több vendégkoreográfus előtt tervezik megnyitni a színház kapuit. A francia-algír házikoreográfus, Samir Akika munkái mellett az Unusual Symptoms olyan nemzetközileg jegyzett koreográfusokkal hoz létre előadásokat, mint Mészáros Máté, Núria Guiu Sagarra, Helder Seabra és Hód Adrienn/Hodworks, továbbá fiatalokkal és fél-profi előadókkal kezdeményez projekteket, és a világ különböző tájain működő partnerekkel kollaborál.

Coexist@Jörg Landsberg

Előadók: Gabrio Gabrielli, Horváth Nóra, Alexandra Llorens, Molnár Csaba, Nora Ronge, Diego de la Rosa, Rusu Andor, Jessica Simet, Young-Won Song, Antonio Stella

Koreográfia: Hód Adrienn. Kreatív parner: Molnár Csaba. Jelmez : Anna Lena Grote. Zene: Gryllus Ábris. Dramaturg: Gregor Runge. Asszistens: Andy Zondag. Konzulens: Szabó-Székely Ármin. Produkciós menedzsment: Alexandra Morales, Básthy Ágnes. Producer: Theater Bremen, Hodworks

Támogatók: Goethe-Institut (International Coproduction Fund), Conrad Naber Stiftung, Műhely Alapítvány, OFF Alapítvány | Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza

A Coexist létrehozása során Hód Adrienn és a Hodworks először működött együtt a brémai Unusual Symptoms tánctársulattal.

Online jegyvásárlás.

FB-esemény.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top