+ Zene

Ingyenes koncert lesz a Fiumei úti sírkertben

Fiumei Úti Sírkert

Szvorák Katalin népdalénekes ingyenes koncertje mellett a Halottak napi szokások a nagyvilágban című előadást hallgathatják meg az érdeklődők mindenszentek és halottak napja alkalmából a fővárosi Fiumei úti sírkertben, amely ezen időszak alatt meghosszabbított nyitva tartással üzemel.

Pénteken A fényes nap immár elnyugodott című koncerten halottas énekek, az elmúlás népdalai, esti himnuszok, virrasztók, valamint a történelmi egyházak énekei csendülnek fel Szvorák Katalin Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes előadásában.

Vasárnap a Nemzeti Emlékezet Múzeumának programsorozata keretében a Halottak napi szokások a nagyvilágban című előadást hallgathatják meg az érdeklődők. A programon a mexikóiak evilági és túlvilági családtagokat egyesítő vidám mulatozásától kezdve a sírokon hagyott ételek és mécsesek szerepén át a nagyvilág legérdekesebb halottak napi szokásairól esik szó.

Mindezek mellett a Fiumei úti sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitva tartással lesz látogatható, a parkolás a temető területén október 27-től november 4-ig ingyenesen vehető igénybe.

A NÖRI mindenszentek napján évek óta az ünnephez illő kulturális programot biztosít annak érdekében, hogy a Fiumei úti sírkertbe érkezőket családtagjaik és történelmi nagyjaink sírjainak látogatása mellett művészeti élmény is segítse őket az emlékezésben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top