+ Képzőművészet

Magyar festőket is árverez Londonban a Sotheby’s

vaszary

Ismét több magyar tétel szerepel a Sotheby’s regionális novemberi árverésén, köztük Fajó János, Bak Imre, Vaszary János, Majoros Áron Zsolt és Nagy Boglárka munkái.

A londoni aukciós ház A 20. századi művészet – Más távlatból (20th Century Art – A Different Perspective) címmel online árverést rendez november 4. és 12. között, a kelet-európai művészektől válogatott modern és kortárs munkákat felvonultató aukción 61 tétel szerepel, köztük 13 magyar vagy magyar vonatkozású modern és kortárs munkára lehet licitálni.

A kortárs anyagban Fajó János mindkét olajképe 20-30 ezer, Bak Imre Viewpoints című akrilképe 5-7 ezer, Nagy Boglárka olajképe 3-5 ezer font becsértékkel, míg Majoros Áron Zsolt lemezrétegekből összerakott plasztikája 20-30 ezer font becsértékkel szerepel.

A tételek között szerepel még Ernszt András, Farkas Dénes és Mayer Éva egy-egy műve is.

A modern alkotások között megtalálhatóak Vaszary János, Kádár Béla és Vasarely munkái. Ezek közül a Vitorlások Portorozsban című Vaszary-tempera becsértékét 40-60 ezer fontban állapították meg.

A Sotheby’s öt éve indította el sorozatát, amelynek célja felkelteni a figyelmet a közép- és kelet-európai térség jelentős, de még nem a nemzetközi mainstreamhez tartozó modern és kortárs művészek munkái iránt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top