+ Film

Gal Gadot 2500 gyermek megmentéséről forgat holokausztdrámát

Holokausztdrámát forgat Gal Gadot: a 2500 zsidó gyereket megmentő lengyel ellenálló, Irena Sendler életét akarja megfilmesíteni.

Az izraeli színésznő férjével, Jaron Varsanóval és újonnan alapított produkciós cégükkel, a Pilot Wave-vel valósítja meg a projektet. Gal Gadot lesz a film főszereplője és producere.

Alig várja, hogy életre hívja ezeket a fantasztikus történeteket – írta Gadot az Instagram-oldalán. Ehhez csatolta a Deadline.com honlapnak a cég debütálófilmjéről szóló cikkét.

A 2008-ban elhunyt Irena Sendler a Zegota (a Rada Pomocy Zydom, a Zsidók Segítésének Tanácsa kódneve) nevű földalatti szervezet tagja volt, Amely a második világháborúban a német megszállás alatt segítette az üldözött zsidókat. Egy kis segítői csoporttal 2500 gyereket csempészett ki a varsói gettóból és rejtette el őket hamis papírokkal családoknál, kolostorokban és árvaházakban.

A Gestapo 1943-ban letartóztatta Sendlert és megkínozta, ő azonban semmit nem árult el a szervezet munkájáról vagy az elrejtett gyerekekről. Sendler 98 évesen hunyt el Varsóban.

Gadot legutóbb a Wonder Woman 1984 című filmet forgatta, a film 2020 nyarán kerül a mozikba.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top