+ Képzőművészet

Ezek a plakátok nyerték az idei ARC köztéri plakátverseny díjait

Borz díj, Kós Péter: A GALAXIS ÖNZŐI

Ma nyílik meg a 19. ARC közérzeti kiállítás. A Klímariadó című pályázat legjobb alkotásai szeptember 27-től október 13-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában láthatók.

A beérkező közel nyolcszáz pályamunka sorsáról 19 szakemberből álló zsűri döntött. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2019. szeptember 27-én, a megnyitón kerültek átadásra.

„… Klíma. Katasztrófa? Globális akasztófa, amin együtt fogunk lógni? Vagy nem kell a paláver, más az, ami alá ver az emberiségnek? Oszd meg velünk ez ügyben az igazságodat, és foglald képbe, plakátba, hogy mit gondolsz a klímaváltozásról!
Hiszen te is hatással vagy a környezetedre! Utazol, szemetelsz, húst eszel és cuccokat veszel – ezzel is a klímát terheled.

Klíma. Dráma? Félsz tőle? Nem hiszel benne? Generálod? Túléled? A legnagyobb fenyegetésnek tartod? Vagy nem érdekel az egész? Te a szemednek hiszel vagy a propaganda sajtónak? A tényeknek vagy a szósöl trolloknak? Sok ezer tudósnak vagy pár száz politikusnak? Mindenkinek jogában áll tévedni, de gondolkodni most erről érdemes szerintünk. Vállald fel, amit gondolsz, és győzz meg másokat! …”

Hammer-díjas, Marschall BB csúcsragadozó

3. díj, Zsemberi, Zsírral

2. díj, Tóth Györgyi, Attitűd

1. díj, Puskás Marcell Unikornis

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top