+ Képzőművészet

Kortárs magyar festményeket árvereznek Londonban

Szűcs Attila: Sprinkle water on water o,c. 140x200cm 2003

Kizárólag kortárs magyar művekből – mások mellett Bak Imre, Maurer Dóra, Nádler István és Szűcs Attila munkáiból – rendeznek aukciót Londonban; a Dobossy Aukciósház által szervezett árverésen ötvenöt műalkotásra lehet licitálni október 3-án a Blacks Clubban.

A Blacks Clubban keddtől kiállításon is bemutatják az aukción szereplő műalkotásokat.

Az árveréssel egy időben zajlik Londonban a nemzetközi műkereskedelem egyik legkiemelkedőbb eseménye, a Frieze is, így a nemzetközi műtárgypiac fontos és elismert szakembereinek és gyűjtőinek is esélye nyílik alaposabban megismerkedni az alkotásokkal.

Az ismertebb művészek mellett (többek között Erdély Miklós, Hencze Tamás, Pinczehelyi Sándor és Tót Endre) feltörekvő, fiatal alkotók (például Ezer Ákos, Combarro Petra Inez, Horváth Lóczi Judit, Kovách Gergő és Nemes Márton) művei is szerepelnek az árverésen; olyanoké is, akiknek ez lesz az első bemutatkozásuk a nemzetközi piacon.

„A különleges alkalomra válogatásunkat szigorú szempontok alapján állítottuk össze, éppen azért, hogy a lehető legplasztikusabban mutathassuk be a magyar művészetet a ’60-as évektől napjainkig. (…) Az aukción egyszerre lesznek jelen a ritkaságnak számító szitanyomatok, a kordokumentumként is jelentős fotográfiák, valamint festmények és kisplasztikák”

– idézi a közlemény Kováts Dávidot, a Dobossy Aukciósház egyik tulajdonosát.

Az aukciósház tájékoztatása szerint az árverést Jacqueline Tower-Perkins vezeti. A jelenleg New York-ban élő, londoni születésű szakember a nemzetközi piac egyik vezető aukciósházánál, a Bonhamsnél dolgozik, és az elmúlt hat évben világszerte vezetett nagyszabású árveréseket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top