+ Irodalom

Az ünnep igazi értéke címmel irodalmi pályázatot hirdet a Kortárs folyóirat

Az ünnepek és hétköznapok megkülönböztetése már az ősidőktől elkísérte az embert, de modern és gyorsabb tempójú korunkban egyre nehezebb megtalálni és végigjárni az ünnepekhez vezető utat. Hogyan tudjuk igazán értékessé tenni ünnepeinket a 21. század elején? 

E pályázatban arra keressük a választ, hogy miként tudjuk igazán értékessé tenni a számunkra fontos ünnepeket, hogyan lehet megteremteni olyan teret-időt-alkalmat-energiát, amellyel valóban megszakítjuk a hétköznapok egyhangú sorozatát. A pályamunkákban családi, személyes alkalmakról vagy közösségi ünnepekről is lehet írni, de fontos, hogy átgondolt, napjaink változásaira reagáló munkák érkezzenek.

Pályázatot csak olyan személy adhat be, aki a leadási határidőig nem tölti be 35. Életévét.

Eredeti szövegeket várunk, amelyeket más nyomtatott vagy online fórumon, lapban még nem publikált a szerző.

A pályázatok terjedelme: 25.000–35.000 leütés (azaz karakter szóközzel együtt). A pályamunkákat magyar nyelven várjuk.

A pályázatok beérkezési határideje: 2019. október 14. (24h)

A pályázatokat a KORTARS.ERTEKTUDATOS@GMAIL.COM címre várjuk. A dokumentumba a pályázók CSAK JELIGÉT írjanak, nevet NE! A jeligék feloldását a KORTARS.PALYAZATOK@GMAIL.COM e-mail címre várjuk.

A pályázat eredményéről a pályázókat 2019. november 10-ig értesítjük, a pályázat hivatalos eredményhirdetésére a Kortárs díj 2019. évi átadóján kerül sor.

Díjazás:
1. díj: 250.000 Ft
2. díj: 150.000 Ft
3. díj: 100.000 Ft

A zsűri tagjai a Kortárs folyóirat és a Kortárs Online szerkesztői. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben nem érkeznek be megfelelő minőségű pályaművek, a pályázati díjakat nem osztja ki.

A pályázatot kiíró szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaművek közül az arra érdemesítetteket a Kortárs folyóiratban, illetve a Kortárs Online-on közzétegye.

Nem pályázhatnak a Kortárs folyóirat, illetve a Kortárs Online szerkesztői és közeli hozzátartozóik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top