Archív

Az idén magyar lett a világ legjobb asztrofotósa

Steve Marsh, a BBC Sky at Night Magazine művészeti vezetője kijelentette, hogy nemcsak a verseny mezőnyéből emelkedik ki ez a felvétel, hanem eddigi élete során ez a legjobb holdfogyatkozást ábrázoló fotó, amit valaha látott.

into the shadow (francsics lászló)

Francsics László a holdfogyatkozást 35 fázisban bemutató fotója teljesen lenyűgözte Az Év Asztrofotósa – Insight Astronomy Photographer of the Year 2019 pályázatának zsűrijét. A verseny díjátadóját szeptember 12-én tartották Londonban – adja hírül a turistamagazin.hu portál.

Francsics László tényleg az idei abszolút győztes, hiszen 4 képe is a legjobbak közé került, ebből pedig kettő meg is nyerte a kategóriáját, a verseny győztes fotója a Holdunk kategóriában lett első, a Robotic Scope (Robottávcső) kategóriában pedig a Szaturnuszról készült különleges fotója nyert.

A derült idő esélye természetesen télvíz idején rendkívül csekély, de ami nem adatott meg nyáron, az megadatott télen, mínusz 5 fokban, egy hétfő hajnalon. Aznap este nagyon is éreztem a fáradtságot, és alig-alig tudtam magam rászánni, hogy kipakoljam a felszerelést az éjszaka második felében – mondja Francsics László.

 Amikor a feleségem meglátta a képernyőmön a nyertes fotó majdnem kész változatát januárban, akkor kijelentette, hogy ez lesz az overall winner (abszolút győztes)

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. ovodas szerint:

    Erre ennyi évezred után jöttetek rá?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top