+ Film

Kristen Stewart kapja a Zürichi Filmfesztivál Aranyszem-díját

Kristen Stewart
Photo by David Fisher/Shutterstock

A 15. Zürichi Filmfesztivált (ZFF) szeptember 26. és október 6. között rendezik meg. A nemzetközi mustrán az amerikai filmcsillag Seberg című új filmjét is vetítik majd, amelynek a Velencei Filmfesztiválon volt a világpremierje. A Benedict Andrews rendezésében készült politikai thriller a fiatalon elhunyt Jean Seberget idézi meg a filmvásznon, aki a hatvanas években több francia újhullámos filmben szerepelt, majd az amerikai polgárjogi mozgalommal való kapcsolata miatt az FBI megfigyeltette, és 1979-ben állítólag öngyilkosságot követett el – idézte fel a Variety.com cikke.

Stewart választhatta volna az Alkonyat-filmek után, hogy nagy kasszasikerekben szerepel, de ő tudatosan kereste a művészi elkötelezettségű független filmeket, amelyek alkotói között Walter Salles, Olivier Assayas és Ang Lee is szerepelt – indokolta a díj odaítélését ZFF társrendezőinek, Nadja Schildknechtnek és Karl Spoerrinek a közleménye.

Hozzáfűzték, hogy a színésznő egészen kivételes módon talált egyensúlyt a fősodorbeli és a művészfilmek között.

„Jean Seberg bátor megformálásával ismét bizonyította, hogy nemzedéke egyik legsokszínűbb színésznője”.

Stewart filmjei között szerepel a Hófehér és a vadász, Walter Sellers Kerouac-adaptációja, az Úton, s még idén a Charlie angyalai egy új produkciójában is láthatja a közönség. Jövőre az Árok című tengeralattjárós katasztrófafilmjét játsszák a mozik.

A ZFF Aranyszem-díját korábban Jake Gyllenhaal és Andrew Garfield is megkapta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top