+ Irodalom

Szkárosi Ende kapta Újvidék Nemzetközi Költészeti Díját

Hamarosan 12 magyar költőt reprezentáló, szerb nyelvű antológia lát napvilágot.

foto: Méhes Károly

A 2019-es, 14. Novi Sadi Nemzetközi Irodalmi Fesztivál középpontjában a kortárs magyar irodalom állt. Virág Zoltán mutatta be a költészet jelenlegi áramlatait, gyakorlatát, kiemelkedő költői teljesítményeit előadásában, amelyet a díjazott gondolatai egészítettek ki.

A két előadó és Bulatovics Szandra, a fesztivál egyik magyar fordítója és szerkesztője versválogatást olvastak fel a mai magyar költészet egyes szerzőitől, többek között Kovács András Ferenctől, Kemény Istvántól, Ladik Katalintól. A fesztivált követően 12 magyar költőt reprezentáló, szerb nyelvű antológia lát hamarosan napvilágot.

A fesztivál zárónapján az esemény főrendezője, Jovan Zivlak költő, a Vajdasági Írószövetség elnöke ünnepi beszédében méltatta Szkárosi munkásságát, és átadta számára a város nemzetközi irodalmi díját.

A díjat korábban a nemzetközi irodalom olyan költői kapták, mint Christoph Meckel, Jean-Pierre Faye, Ben Okri, Sean O Brien, Lyubomir Levchev, Kathrin Schmidt, Krzysztof Karasek, Mircea Cartarescu, Antonio Deltoro, Guy Goffette,  Thomas Boberg, Johan Jönson és José Ángel Cilleruelo.

 

 

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top