+ Film

Újabb fesztiválfődíj a lenyűgöző magyar animációs akciófilmnek

A legjobb színészi alakításért járó díjat a tizenegy éves német Helena Zengelnek ítélték oda. A filmmustra vasárnap este Pedro Almodóvar spanyol rendező legújabb filmjével, az önéletrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőséggel zárult.

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó díjat a Duna Filmfeszten a szerbiai Szendrőn (Smederevo) vasárnap.

A Dunai hajó elnevezésű fődíjat a zsűri egyhangúlag ítélte oda az egyedi látványvilágú akció-thrillernek.

A Duna-menti országok filmművészetét bemutató fesztivált második alkalommal rendezték meg a szerbiai városban, ahol a közönség hat nap alatt mintegy negyven alkotást tekinthetett meg.

A Ruben Brandt, a gyűjtő a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, és a James Bond-filmek hangulatát megidézve vezeti be a nézőt a művészet rejtett dimenzióiba, a benne felvillanó több mint 300 művészeti utalással különleges élményt nyújt. A mozifilm több mint 100 szakemberből álló animációs csapat alkotása. A film az utóbbi egy évben számos fesztiválon zsebelt be díjakat.

A Duna Filmfeszt legjobb rendezője a román Corneliu Porumboiu lett, a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést a szerb Maja Todorovic és Ana Marija Rossi érdemelte ki, míg a legjobb színészi alakításért járó díjat a tizenegy éves német Helena Zengelnek ítélték oda.

A filmmustra vasárnap este Pedro Almodóvar spanyol rendező legújabb filmjével, az önéletrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőséggel zárult.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top