+ Életmód

Okos megoldás – Tűzijáték helyett fényjáték

orosz újságíró

A hagyományos tűzijáték helyett fényjátékkal fogják ünnepelni az új év eljövetelét Prágában – döntött a cseh főváros önkormányzata e heti rendkívüli ülésén.

A prágai vár, a Hradzsin közelében a Moldva bal partján elterülő Letná-dombon és a folyón úszó hajókon megrendezett tűzijátékokat rendszeresen tízezrek – köztük rengeteg külföldi turista – tekintették meg. A rendezvény azonban mindig számos problémát okozott a lakosság egy részének, elsősorban az idősebbeknek és különösen kedvezőtlenül érintette a lakosok által nagy számban tartott házi kedvenceket, főleg a kutyákat és a macskákat.

Az önkormányzat bejelentette, hogy az újévi fényjáték megrendezésére pályázatot ír ki. A várható költségeket mintegy kétmillió koronára (26 millió forintra) becsülik. A 2019 január elsején megrendezett tűzijáték, amelynek tematikája az 1989 novemberi bársonyos forradalmat idézte, a sajtó szerint 1,7 millió koronába került.

Prágában egyébként a kisebb-nagyobb tűzijátékok és általában a különféle pirotechnikai eszközök használata év közben is nagyon gyakori. Az önkormányzat jelezte, hogy a jövőben mindezt a lakosság éjszakai nyugalmának megőrzése érdekében szabályozni fogják.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top