+ Irodalom

Sose pletykálj egy gyerekgyilkosról!

Egy kisvárosban szárnyra kapó kis pletyka is okozhat hatalmas kalamajkát – többek között erről is szól Lesley Kara: A pletyka című debütáló kötete.

Lesley Kara: A pletyka [The Rumour] – General Press Kiadó, 2019 – fordította: Harci Andor – 328 oldal, kartonált kötés, ISBN: 9789634523048

Egy kisvárosban szárnyra kapó kis pletyka is okozhat hatalmas kalamajkát – többek között erről is szól Lesley Kara: A pletyka című debütáló kötete, mely júliusban jelent meg a General Press Kiadónál Harci Andor fordításában.

A regény a Flinstead-on-Sea nevű angol városkában játszódik, ahova a hírek szerint egy gyerekgyilkos költözött. Sally McGowan tízéves korában megölte egy játszótársát. Miután leülte börtönbüntetését, bekerült a tanúvédelembe, új személyazonosságot kapott, és egy eldugott kisvárosban kezdett új életet, lehet, hogy épp Flinstead-on-Sea-ben. Az egyedülálló anya, Joanna akaratán kívül elkezdeni terjeszteni a pletykát, hogy Sally McGowan a városba költözött. Joanna élete kezd rémálommá válni, miután kiderül, hogy mégsem volt alaptalan a szóbeszéd.

Hogyan terjed a félelem egy kicsi és zárt közösségben? Mire sarkallja az embereket a folyamatos bizalmatlanság? Mire képes egy anya, hogy megvédje családját? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik az angol Lesley Kara feszült pszichothrillere.

A szerző először bemutatja Flinstead-on-Sea lakóit és mindennapjait, majd amikor már magunk elé képzeltük az isten háta mögötti kisvárost, egyre nyomasztóbb események veszik kezdetüket.

A pletyka sztoriját Joanna szemszögéből követhetjük végig, aki a történet előrehaladtával egyre gyanakvóbb, ahogy az olvasó is. Lesley Kara apránként adagolja a feszültséget, miközben mi is egyre kíváncsibbak leszünk, hogy Sally McGowan valóban Flinstead-on-Sea utcáit járja-e, és tud-e róla, hogy főszereplőnk leleplezte a titkát.

A szerző filmszerűen ír, nagy hangsúlyt fektet a karakterek – kiváltképp a főszereplő – érzelmeinek bemutatására, valamint a mellékszereplők közti dinamika ábrázolására. Lesley Kara regénye a pszichothriller műfaján keresztül mutatja be, hogy milyen az, amikor a pletyka pont a szóbeszéd terjesztőjének életét forgatja fel leginkább. Akinek tetszett a könyv, annak jó hírünk van, decemberben ugyanis érkezik a szerző második regénye, és ez nem csak pletyka.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top