+ Képzőművészet

Fábián Juliról készült festményt árvereznek el

Fábián Juli (1980-2017) énekesnőről készült portréra lehet licitálni egy jótékonysági aukción, amelyet a hosszú betegség után elhunyt énekesnő emlékére szerveznek; az árverés teljes bevételét a nehéz helyzetű zenészek támogatásra fordítják.

A Jazzy Rádió augusztus 1-jétől október 4-ig tartó jótékonysági aukciója során bárki licitálhat Hullan Bea festőművész Fábián Juliról festett portréjára a www.amordelarte.hu/909jazzyaukcio oldalon. Az aukción befolyó teljes összeget a Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlják fel.

Hullán Bea festőművész az M1 aktuális csatorna hétfői adásában elmondta, hogy modern nők portréit festi meg, amibe jól illeszkedik a most árverésre kerülő festmény is.

„Fábián Julihoz én sok szállal kötődöm, szerettem a zenei világát, de a személyisége is nagyon közel állt az enyémhez, kivételes munka volt a portré elkészítése.”

Sánta Dániel zenész, fesztiválszervező elmondta: a Fábián Juliról készült festmény hivatalos bemutatása csütörtökön lesz a 8. Paloznaki Jazzpkinik nagyszínpadán. A fesztiválszervező felidézte: Fábián Juli az első teltházas koncertet adta a fesztiválon. 2017-ben felkérték az énekesnőt a Jazzpiknik első himnuszának megkomponálásra, a rendezvényen betegsége miatt azonban már nem tudott részt venni.

„Az a színpad, ahol először lépett fel, Fábián Juli nevét viseli”

– emelte ki, hozzátéve, hogy a róla készült portrét a fesztivál nagyszínpadán mutatják be.

Fábián Juli énekesnő hosszan tartó betegség után 37 éves korában hunyt el 2017-ben. Az énekesnő a szakma és a közönség által is az egyik legtöbbre tartott magyar díva volt, aki a dzsessz és a pop műfajában több sikeres produkció részese volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top