+ Zene

Ők nyerték a III. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny díjait

zeneakadémia

Japán, grúz és tajvani versenyzőnek ítélték oda a III. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny díjait gálaműsor keretében péntek este a Zeneakadémia Solti termében.

A július 17. és 26. között rendezett versenyt óriási érdeklődés kísérte a Budai Vigadóban és az élő online közvetítés segítségével sokan követték távolból is az eseményeket.

A rangos nemzetközi megmérettetésen 12 versenyző került a döntőbe, amelyen a legfiatalabb 9-12 éves korosztályban a 11 éves japán Yume Tomita érdemelte ki az első díjat. A 13-15 éves korosztályban a 15 éves grúz Miriam Obolashvili nyert, a 16-18 évesek csoportjában a 18 éves tajvani Csin Csien végzett az első helyen.

Második helyezést ért el Kelemen Gáspár (Magyarország), Benedetta Fiechter (Olaszország) és Doga Altinok (Törökország). Harmadik helyen a török Defne Güngör, a kanadai Evan Pyne és a magyar Kovács Sára végzett.

A három korosztályban versenyző hegedűs növendékeket a világ legjelentősebb hegedűtanáraiból és hegedűművészeiből álló nemzetközi zsűri értékelte, a zsűri elnöke Shlomo Mintz, Fehér Ilona egykori tanítványa volt.

Shlomo Mintz a verseny díjátadóján elmondta, hogy sikeres évet zártak a nemzetközi Fehér Ilona Hegedűverseny történetében, ami a szervezés és a lebonyolítás mellett annak volt köszönhető, hogy nagyon felkészült növendékeket fogadhattak a versenyen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top