+ Zene

Egy Chewbacca-maszk 2,5 milliós története

Hétezer fontért (2,5 millió forintért) kelt el Chewbacca, a Star Wars-filmek szőrös hősének maszkja egy online aukción – írta meg a BBC News.

A Chewbacca-maszkot július elején Lewis Capaldi skót énekes öltötte magára a glasgow-i TRNSMT fesztiválon, miután Noel Gallagher, az Oasis egykori zenésze azt mondta róla, hogy úgy néz ki, mint a Star Wars népszerű karaktere.

A fesztivál után a koncert egyik munkatársa tette fel az aláírt maszkot az Ebay online aukciós oldalra, hogy a Frightened Rabbit együttes jótékonysági szervezetének adományt gyűjtsön a bevételből.

A jótékonysági szervezetet az együttes frontembere, Scott Hutchison emlékére hozták létre, aki súlyos depresszióban szenvedett és tavaly önkezével vetett véget életének.

Az eladó Twitter-üzenetben számolt be róla, hogy koncerteken dolgozik, és a maszkot ő kölcsönözte Lewis Capaldinak a fellépéshez. S miután a zenész a műsort követően dedikálta a maszkot, úgy gondolta, hogy az lesz a legjobb, ha eladja az Ebay-en, és a bevételt a Hutchison emlékét ápoló Tiny Changes jótékonysági szervezetnek juttatja.

„A Tiny Changes segít felhívni a figyelmet a mentális betegségben szenvedő gyermekek és fiatalok problémáira”

– idézte az eladót a BBC News.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top