+ Irodalom

Az Amazon nem forgalmazza többé Joseph Nicolosi könyvét

Az Amazon internetes áruház nem forgalmazza többé a homoszexualitást „kigyógyító” terápia legismertebb szorgalmazója, Joseph Nicolosi könyvét.

A döntést az internetes óriáscég civil szervezetek és az LGBT-közösség tagjainak több hónapja tartó nyomására hozta meg.

A két évvel ezelőtt elhunyt kaliforniai pszichológus az azóta megszűnt kaliforniai Aquinói Tamás Pszichológiai Klinika, valamint a Homoszexualitás Kutatásának és Terápiájának Országos Szövetsége (NARTH) alapítója volt. Sokan őt tartják a „melegeket kigyógyító terápia atyjának”.

Nicolosi több könyvet publikált a homoszexualitás „gyógyításáról” és annak módszereiről, köztük egy szülőknek szóló kézikönyvet is arról, mit kell tenniük annak érdekében, hogy „megelőzzék gyermekeik melegségét”.

A Change.org nevű civil szervezet már öt hónappal ezelőtt több mint 80 ezer aláírást gyűjtött össze a Nicolosi-könyvek forgalmazásának beszüntetését kérve az Amazontól. Hasonlóképpen petíciókat küldtek az Amazonnak más civil szervezetek is.

Az internetes áruház most nemcsak átmenetileg, hanem mindenkorra megszüntette Nicolosi könyveinek forgalmazását.

Hasonlóképpen törölte a megvásárolható könyvek listájáról David A. Robinson ügyvéd önéletrajzi könyvét, amelyben a szerző azt írja le, hogyan „szabadult meg” homoszexualitásától.

Az Egyesült Államokban jelenleg 18 tagállamban tiltották be, hogy kiskorúakon alkalmazzák az úgynevezett „konverziós terápiát”, vagyis azokat a gyógymódnak nevezett módszereket, amelyekkel a melegek „gyógyítását” hirdetik. Legutóbb, május 31-én Colorado állam kormányzója, Jared Polis – aki maga is nyíltan vállaltan meleg – írta alá a tiltásról szóló törvényt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top