+ Történelem

Játékbabát csinosít a holokauszt áldozatainak haja?

A haláltáborokban a nők és gyerekek haját levágták és összegyűjtötték. Anatóliai Játék Múzeum igazgatója szerint babkészítők is használták a hajat. Gyermekjátékokhoz.

A török játékmúzeum szerint a birtokukban van egy olyan baba, amely 2017-es megnyitásuk óta látható a kiállításukon, számolt be erről a The Jerusalem Post egy CNN hír alapján.

Emray Unlusoy, az Anatóliai Játék Múzeum igazgató elmondta: a halálra ítélt kislányok haját levágták, és olyan babák készítésénél használták fel, amiket gazdag német gyerekek kaptak meg. Ez a tragédia húzódik a valódi hajjal rendelkező babák története mögött.”

Unlusoy elondta, hogy a babát Németországban vásárolta a múzeum, és 1941-ben halt meg Auschwitzban az az áldozat, akinek a haját felhasználták hozzá annak idején. A zsidók tömeges kiirtása a lengyelországi Auschwitzban 1942-ben kezdődött.

A nácik valóban elraktározták a gyerek áldozatok és a nők haját, de az eddig információk szerint nagy mennyiségben nem használták fel játékok előállításához.

A cikk nyomán anonim zsidó csoportok mintát vettek magukhoz a baba hajából, hogy genetikai teszt segítségével ellenőrizzék az igazgató állításait. A CNN riportja még nem számolt be ennek eredményéről.

(Forrás: Kibic Magazin)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top