+ Képzőművészet

Ingyenes koncert és videóinstalláció a Zeneakadémián

Kupper András zeneakadémia

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.

Az esten az eredetileg zongorára írt művek mellett opera, dal és zenekari művek átiratai, a romantikus programzenén túl pedig a magyar zene és annak hatásai, Liszt, Kodály és Brahms művei is megszólalnak. A koncertet Cziffra György átirata zárja, akinek emlékápolása Balázs János nevéhez kötődik. A Cziffra-átirat előadása keretezi a Liszt-családfa zenei bemutatására épített estét.

A koncert után Gábor Éva Mária, Gutema Dávid, Horkay István, Mikula Dávid és Pál Gábor képzőművészek – a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége tagjai – erre az estére komponált videóinstallációi lesznek láthatók a Korb Flóris és Griegl Kálmán tervezte zenepalota homlokzatán. Az alkotók a koncert egy választott zenei motívumára, másrészt a palota kivételes ornamentikájára komponálták meg egyedi műveiket.

A térre kihelyezett székek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

Terézváros önkormányzata 2011-ben indította el szabadtéri összművészeti estjeit.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top