+ Képzőművészet

Ingyenes előadások és programok a 100 éve elhunyt Csontváry Kosztka Tivadar emlékére

csontváry

Több hónapon át tartó előadás- és beszélgetéssorozattal idézi meg Budapesten a száz éve elhunyt Csontváry Kosztka Tivadar művészetét a Csontváry Emlékműterem és Műhely Kulturális Egyesület (CSEMKE).

A június 19-én kezdődő sorozatban neves szakemberek tematikus előadásai vezetik végig az érdeklődőket Csontváry Kosztka Tivadar életútján, szakmai és személyes megközelítésből egyaránt.

Az eseménysorozat hivatalos megnyitójára Csontváry halála évfordulójának előestéjén kerül sor a Hadik Kávéház – Szatyor Bárban, a tízéves Hadik Irodalmi Szalon évadzáró, Csontvárynak szentelt rendezvényén. Az est háziasszonya és moderátora Juhász Anna, a Hadik Irodalmi Szalon vezetője lesz.

Ezt követően október végéig előadásokkal, tematikus beszélgetésekkel, vezetett sétákkal, filmklubbal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és meglepetésekkel idézik fel a művész különleges látásmódját, jelképeit és kalandozásainak helyszíneit.

Az előadók között Czakó Ferenc grafikusművész, W. Barna Erika kézíráskutató, Molnos Péter művészettörténész, Seremetyeff-Papp János restaurátor, Jankovics Marcell filmrendező, Gulyás Gábor esztéta, Bellák Gábor művészettörténész, Jász Attila költő és Puntigán József helytörténész beszél majd a festőművészről.

A programok, amelyeket itt találsz, ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek:  csontvaryma@csemke.hu 

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Torma István szerint:

    NE FELEJTSÜK EL! Csontváry nem saját sírban, síremlékben fekszik, főleg nem a Kerepesi-temetőben. Csontváry az Óbudai-temetőben fekszik, KÖZÖS SÍRBAN! Mert a sírbérletét nem hosszabbították meg, az akkori hatóságok meg nem tudták, hogy ki az a Csontváry, és így járt. SZÉGYEN!

    • Torma István szerint:

      Pontosítás: „sírbérletét nem hosszabbították meg” helyett „sírbérletét nem fizették ki”

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top