+ Életmód

A szívdobbanástörvény bizonytalanná teszi a nők helyzetét Georgiában

Még több hollywoodi filmstúdió, a Viacom, a CBS, a Sony, az AMC, az NBCUniversal és a WarnerMedia is szót emelt a georgiai abortusztörvény ellen. A „túlzottan szigorú jogszabály” miatt újra kell gondolniuk az itteni produkciókat.

A héten korábban már a Disney is bejelentette, hogy „nehéz lesz folytatni” a Disney-filmek forgatásait az állam területén.

Georgia republikánus kormányzója, Brian Kemp májusban írta alá az úgynevezett „szívdobbanástörvényt”, mely csak abban az esetben teszi lehetővé a terhesség hatodik hete után a megszakítást, ha az anya élete veszélyben van.

A törvény várhatóan január elsején lép életbe, ha addig bírósági döntések nem állják útját.

A georgiai törvény óriási felháborodást keltett Hollywoodban. A Netflix streamingszolgáltató azt közölte, „újragondolja” az államba tervezett munkákat.

Filmsztárok, köztük Amy Schumer, Ben Stiller, Christina Applegate és Alec Baldwin levelet írtak a kormányzónak, amelyben tudatták vele, hogy

„megtesznek mindent, ami hatalmukban áll, hogy a filmes munkákat olyan államokba vigyék, amelyek biztonságosabbak a nők számára”.

Georgiában több mint 90 ezren dolgoznak a filmes és tévés produkciókon, melyeket az akár 30 százalékot is elérő adókedvezmény vonzott az államba.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top