+ Film

Ilyen árakon lehet szállást bérelni a cannes-i filmfesztiválhoz

A Carlton.

A hétvége közeledtével a hivatalos szálláshelyek többsége már kitette a megtelt táblát, a filmfesztivál idején ugyanis háromszorosára duzzad a lakosok száma.

A cannes-i fesztiválra érkezők számára az egyik legfőbb kérdés az, hol, milyen körülmények között és mennyiért tölthetik el az éjszakát az alig 75 ezer lakosú franciaországi tengerparti kisvárosban.

„Cannes-ban 125 hotel van és a kínálat nem elengedő arra, hogy a fesztivál ideje alatt a városba érkező turistákat kiszolgálja”

– mondta Valérie Boulanger, a Hotel Athénée vezetője a Libération című napilapnak.

A luxushotelek között az egyik legforgalmasabb helynek a Carlton számít, ahol a fesztivál alatt egyebek mellett fogadást ad a thai királynő vagy Elton John a szálloda tengerparti bárjában rendezett partyt a róla készült életrajzi dráma bemutatója után, de a fesztiválvezetőség is a Carltonban tartja a hivatalos fogadások egy részét.

A 20. század eleji impozáns, tengerre néző épületben a 343 szoba ára ezer és 15 ezer euró (326 ezer – 4,9 millió forint) között mozog, attól függően, hogy a Sophie Marceau-ról elnevezett 300 négyzetméteres lakosztályában kívánja a vendég az éjszakát tölteni, vagy megfelel neki Uma Thurman alig 85 négyzetméteres kisebb lakása.

Az elmúlt évek nagy változása Cannes-ban, hogy az airbnb-n, valamint a hasonló fizetővendéglátóhely-szolgáltatáson keresztül viszonylag könnyen lehet még a fesztivál ideje alatt is kiadó ingatlant találnia annak, akinek megengedi a pénztárcája. Egy háromszobás lakást 12 500 euróért lehet bérelni a fesztivál idejére, ami éjszakánként 1200 eurónak felel meg. A „legolcsóbb” helynek a kikötőben horgonyzó jachtok kabinjai számítanak, amelyeket este 8-tól lehet kivenni 170 euróért. A kiadó lakások ára általában 200 és ezer euró között mozog éjszakánként.

Egyre népszerűbb a Cannes feletti dombon található kemping, amely 350 embert tud fogadni a sátorhelyeken és a bungalókban. A kemping alig öt kilométerre található a fesztiválpalotától, ahova reggel 6 és éjjel 2 óra között húsz percenként indul közvetlen buszjárat.

Dominique Pallis, a kemping vezetője szerint azonban a fesztiválozók nem szívesen vernek sátrat, inkább szobákat keresnek, de azért léteznek mozirajongó kempingezők is, akik egy egyesület keretében általában csoportosan érkeznek, és néhány újságíró is már csak ott talált szállást. Elsősorban azonban a fesztivál rendezvényein dolgozó alkalmazottak (szakácsok, hoszteszek, biztonsági őrök) veszik igénybe a kempinget, ahol egy kétszemélyes bungalót 300 euróért lehet egy hétre kivenni. A sátorhelyek ára éjszakánként 27 euró.

A fesztiválra szórakozni érkező bulizók egy része azonban a tengerparton tölti az éjszakát, ahol a hajnali 2 órakor életbe lépő csendrendelet következtében viszonylag nyugodtan lehet aludni, de csak 4 óráig, amikor megérkeznek a zajos takarítógépek előkészíteni a homokos partot a másnapi rendezvényekre.

Venczel Katalin

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Forgó Gábor szerint:

    Élmény volt így olvasni a cikket, hogy a bal alsó sarokba tettetek egy fekete téglalapot.
    MAJMOK

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top