+ Irodalom

Mi van a Futrinka utcán túl?

Generációk nőttek fel a Futrinka utca kis lakóinak mindennapjait követve, nagymamák és unokáik kedvence még mindig Mazsola, Tádé, Kukorika és Kotkoda, Frakk vagy épp Cicamica és Manócska. És mindenki tudja, hogy itt az ideje ágyba bújni, ha köpött a Tévé Maci.

De mennyit tudunk ezeknek a bájos szereplőknek a megálmodójáról? Azt, hogy Bálint Ágnes szellemisége mennyire élő mai is, mi sem bizonyítja jobban, mint azok a mesék, amelyek bekerültek A Futrinka utcán túl című antológiába. Olyan kiváló írók tisztelegnek Bálint Ágnes emléke előtt, mint Berg Judit, Lackfi János, Kertész Edina, Szabó T. Anna, Tamás Zsuzsa és Tóth Krisztina. A bűbájos meséket Maros Krisztina illusztrációi fűzik egybe.

A Manó Könyvek gondozásában megjelenő mesekönyvet május 18-án 17 órakor a 7. Bálint Ágnes Mesefesztiválon, Vecsésen mutatjuk be a nagyközönség számára. A kötet szerzőit, valamint Németh Ágnest, Bálint Ágnes lányát Csapody Kinga a kötet szerkesztője kérdezi. A bemutató után dedikáltatni is lehet a köteteket! A mesekönyvhöz készül egy gyermekfoglalkoztató is, ahol az elmúlt mesefesztiválok mesehősi elevenednek meg a feladatokban.

Ez író-olvasó találkozó előtt, és után is érdemes kilátogatni a Mesefesztiválra, hiszen május 18-án és 19-én rengeteg játékkal, koncerttel, gyermekszínházzal, báb előadással készülnek a szervezők. A Bálint Ágnes Emlékházban szintén izgalmas attrakciókkal találkozhatunk, sőt idén kisvonat és retró cabrio busz szállítja oda a családokat!

Ingyenes családi hétvégén a mesés hetes szám áll majd a középpontban, hiszen a helyszínek a szivárvány 7 színében fognak pompázni, ahol hét pecsétes titkokat fejthetünk meg az izgalmas ajándékokért.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is gondoltunk a szülőkre is, az Anya Tanya mellett idén Apa Tanya helyszínnel is készülünk. Az anyukákat frissítő masszázs, önismereti foglalkozás, sminktanácsadás várja, míg az apukáknak csocsóval, dartsal, lábtengóval, lengőtekével készülünk!

A Hivatalos program itt található.

Hivatalos facebook esemény.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top