+ Film

Leforgatták a Magdolna című magyar filmet, jöhet az utómunka, ha…

A kosztümös film Bódi Mária Magdolnáról szól, aki 1921-ben született Szigligeten és 1945-ben halt vértanú halált Litéren.

Magdolna című játékfilm a veszprémi SzeretFilm Stúdió és helyi vállalkozók, civil szervezetek koprodukciójában, Veszprém Város és a Balaton-felvidéki településeinek támogatásával készül, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Veszprém pályázattal. Az állami filmfinanszírozástól független játékfilmet Buvári Tamás rendezi, operatőre Tóth Zsolt, főbb szerepeiben Nagy Katica, Turós-Máté Kinga, Danis Lídia, Trokán Anna, Takáts Andrea, Egyed Brigitta, Pap Lívia, Hegyi Zoltán, Horváth Csaba, Fehér László, Fésős András és Máté P. Gábor lesz látható.

A kosztümös film Bódi Mária Magdolnáról szól, aki 1921-ben született Szigligeten és 1945-ben halt vértanú halált Litéren. Az egyszerű munkáslány boldoggá avatási pere folyamatban van a Vatikánban. A történet Magdolna két napjára fókuszál, egy 1933-as szeptemberi napra, és az 1945. március 23-i napra, amikor Magdolnát 23 éves korában meggyilkolják. A gyerekkori Magdolnát Buvári Villő, míg a felnőtt lányt Nagy Katica alakítja. A film zeneszerzője Szirtes Edina Mókus. A játékfilm várhatóan az ősz folyamán kerül a hazai mozikba.

A film rendezője szerint

„a film egyrészt megismertetni a fiatalokkal Magdi történetét, másrészt úgy foglal állást a kereszténység aktuális kérdéseiben, hogy egy olyan fiatalemberről készül, akinek nem a hatalom, pénz vagy anyagi javak számítottak, hanem rászoruló embertársai, akiken segített. Példája az önzetlen áldozathozatal. Magdolna ezt a jézusi utat követte, ezt az üzenetet adja át. Manapság, a mai környezetünkben ennek már nagyon nehéz megfelelni, éppen ezért van szükség az ilyen történetekre.”

A közösségi összefogással és finanszírozással megvalósuló film producerei értékes ajándékokat ajánlanak fel a támogatóknak. A játékfilm utómunkáját itt lehet támogatni.

MAGDOLNA játékfilm – kreatív stábja

Producerek: Turós-Máté Kinga, Hegyi Zoltán, Buvári Tamás

Koproducer: Grüll Péter, Szabó Zoltán

Forgatókönyv-írói konzulensek: Kilián László író, a Veszprémi Művészetek Háza igazgatóhelyettese, Hegyi Zoltán író, publicista

Operatőrök: Tóth Zsolt, Balázs Béla-díjas operatőr

Vágó: Vághy Anna

Hangmesterek: Terner Péter, ifj. Erdélyi Gábor a Szeretföld hangmesterei

Zeneszerző: Szirtes Edina Mókus, előadóművész, zeneszerző, a Szeretföld zeneszerzője

Marketing tanácsadó: Bodogán Iván és az INTERWORD csapata

Médiatámogató: Veszprém Televízió

Kiemelt támogatók: VEMÉVSZER KFT., EUROFAMILY KFT., VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS, KÁLI ART INN, INTERWORD KFT, SZALÉZIÁNUM VESZPRÉM, LITÉR, BALATONFŰZFŐ, SZIGLIGET, BÁND ÖNKORMÁNYZATAI

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top