+ Film

Egyszemélyes videókabinok tűnnek fel Szentendre belvárosában

Keresés a weben

Ilyen még nem volt: hamarosan egyszemélyes videókabinokat helyeznek ki Szentendre belvárosában, amelyekben a látogatók megismerhetik a magyar- és a világirodalom valamelyik nevezetes álmát.

Az idei Art Capital keretében, Gulyás Gábor kurátori projektjeként megvalósuló tárlat tizenkét fülkét tartalmaz, melyekben kitűnő színészek által megformált irodalmi hősök mesélnek saját álmaikról. Az ehhez készülő filmfelvételeket hamarosan befejezik.

Már csak két hetet kell várnunk, hogy meghallgathassuk Jane Eyre álmát Kerekes Vica, az Állatfarm Őrnagyának álmát Fodor Tamás, Tatjana álmát Móga Piroska vagy a Krúdy Gyula által megörökített Rózsa Sándor álmát Nagy Ervin megformálásában. A videófülkék napközben, múzeumi nyitvatartási időszakban ingyenesen látogathatók. A színészek egy része saját álmairól is mesélt. Nagy Ervin például itt: https://www.facebook.com/artcapitalszentendre/videos/360437387909619/

A Régi és új álmok című képzőművészeti fesztivál, az idei Art Capital május 25-től szeptember 1-ig várja a közönséget Szentendrén – 18 tematikus kiállítással és sok-sok programmal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->