+ Képzőművészet

Így fest a magyar, ha japán

Pantsireva Anna képzőművész keleti ihletésű munkáiból nyílik kiállítás május 6-án az Országos Idegennyelvű Könyvtárban.

Az Anna Vladi művésznéven dolgozó képzőművész több mint 10 éve alkot a sumi-e hagyományos japán festészet és a guo hua hagyományos kínai festészet műfajában, valamint tradicionális kínai és japán kőpecséteket is készít, de régóta érdeklődik a keleti kalligráfia művészete iránt is.

Az alkotó tagja az Orosz Művészek Szakmai Szövetségének, valamint a Nemzetközi Kalligráfia és Kínai Festészeti Társaságnak. Számos kiállítása volt Oroszországban és Kínában, néhány alkotását magas rangú nemzetközi kiállításokon díjazták.

Bevallása szerint a keleti festészet filozófiája nagy hatást gyakorolt rá, a tus árnyalatainak átmenetét, az ecsetvonások jelentőségét és a kompozíció eredetiségét jobban értékeli, mint a nyugati festészetre jellemző tér, fény-árnyék és arányok ábrázolásmódját. Arra törekszik, hogy a világ sokszínűségét és harmóniáját látszólag egyszerű képekkel, virágokkal, madarakkal vagy tájakkal tükrözze.

A tárlat megnyitóján a látogatók a keleti festéstechnikát is testközelből megismerhetik egy bemutató segítségével, amelyet hagyományos japán koto zene kíséretében tekinthetnek meg az érdeklődők.

A kiállítás június 7-ig látható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top