+ Film

A Mosó Masa mosodája lemezen és animáción

Gyereklemezen és animációs sorozatban éled újjá Veronaki: Mosó Masa mosodája

Magyarország egyik legismertebb gyerekkönyve, a Mosó Masa mosodája a Veronaki lemezén éled újjá. Tarján Veronika, a zenekar énekesője Varga Katalin költő és írónő unokájaként ugyanis missziójának tekinti, hogy nagymamája művészi örökségét továbbadja a következő generációknak. Az album az eredeti, a betűk tanulását segítő könyvet kiegészíti, emellett a dalokhoz animációs sorozat készül, ami játékos formában segíti a nyelvtani szabályok elsajátítását.

„Nagymamám írásai közül népszerűségét tekintve kiemelkedik a Gőgös Gúnár Gedeon és a Mosó Masa mosodája. Ez a két könyv ugyanis generációkon átívelve, több évtizede az olvasás és az írás tanításának fő bástyái az iskolákban. Zenekarommal évek óta azon dolgozunk, hogy ezek a történetek megzenésített formában is mindenki számára elérhetőek legyenek. A feldolgozásainkban kiemelt szerepet kapott a gyermeki humor és a különleges ritmika, így játékos formában ismerhetik meg a gyerekek a magyar népzenei kultúra kincseit, a magyar nyelv sokszínűségét és szabályait”

– meséli Tarján Veronika, a zenekar énekesnője.

A Mosó Masa mosodája dalaihoz animációs sorozat készül, amelynek első része, az Átkelés a Tengeren már látható.

„Olyan főszereplőt szerettem volna alkotni, aki kedves, szerethető figura, de van benne csibészség, mint egy igazán életrevaló gyerekben. A szereplők sokat bolondoznak a szövegekben, ezért a humort is nagyon fontosnak tartottam megjeleníteni a figurákban. Az animációs mozgásokat a zene ritmusára építettem, a főbb dramaturgiai jelenetek is a zenei váltásokhoz illeszkednek. A humor itt is nagyon fontos elem, ezért több apró vicces jelenetet és mellékszereplőt is terveztem, akik végigkísérnek minket a dalok alatt”

– meséli Szabó-Nyulász Melinda, az animációk készítője.

A Veronaki a Mosó Masa mosodája lemezanyaggal és az animációs sorozattal hosszú távon hozzá szeretne járulni a gyermekek ismereteinek fejlesztéséhez, a játékos, zenével segített tanuláshoz.

Veronaki – Átkelés a Tengeren:

Veronaki – Mosó Masa Mosodája

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top