+ Képzőművészet

Két gyönyörű kiállítással indul a nyári szezon a kismartoni Esterházy-kastélyban

Vasárnap délután családi tárlatvezetéssel és két időszaki kortárs képzőművészeti kiállítás megnyitójával indul a nyári szezon a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastélyban.

Mindkét kiállítás az alapítása óta eredeti helyén, a fraknói várban (Burg Forchtenstein) található barokk Wunderkammer, vagyis művészeti- és csodakamra témájára reflektál a kortárs képzőművészet eszközeivel.

A kastély díszlépcsőházában Csató József képzőművész Interesting Collection from the Universe című kiállítása nyílik meg. A falmélyedésekben található installációk a fraknói várban található Esterházy-gyűjtemény egyes tárgyaira és prezentálásukra reflektálnak a festészet és szobrászat eszközeivel.

A másik tárlat a kastély második emeletén lévő Fehér-teremben nyílik Labor Bestiarium Wunderkammer címmel. A Thomas Feuerstein, Michael Huey és Yvonne Roeb munkáiból álló kiállítás esszenciáját nem az egyes tárgyak, hanem a művészi kifinomultsággal kiválogatott, összefüggéseket feltáró tárgyak és az elhelyezésükre kialakított specifikus tér összessége adja.

A december 31-ig látogatható kiállításokat vasárnap Vitus Weh, az Esterházy Magánalapítvány kortárs művészeti tanácsadója és Florian Bayer, az Esterházy-gyűjtemény vezetője nyitja meg.

A kiállításokat megelőzően családi tárlatvezetést és kézműves foglalkozást tartanak Istenek és hősök címmel, amely az idei gyerekprogramok mottója is.

Két gyönyörű kiállítással indul a nyári szezon a kismartoni Esterházy-kastélyban
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top