+ Oktatás

100 millió dollárt adományozott egy ismert család közoktatásra

Százmillió dollárt adományozott a connecticuti közoktatás támogatására a milliárdos filantróp, Ray Dalio és felesége.

A Greenwichben élő Dalio a Bridgewater Associates befektetési vállalat alapítója, a Forbes üzleti magazin listája szerint nettó vagyona több mint 18 milliárd dollár.

Dalio elmondta, hogy a pénzzel a szegénységben élő, hátrányokkal küzdő közösségeket akarja támogatni, amelyekben a legnagyobb arányú az oktatást otthagyó diákok száma. Az adományból olyan karrierutakat kívánnak létrehozni, amelyek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy továbbtanuljanak

„Az első számú célunk, hogy – különösen a legnehezebb helyzetben élő gyerekek – elvégezzék a középiskolát és munkához jussanak. Az oktatás nem lehet elméleti, kell, hogy eredménye legyen”

– jelentette ki Dalio.

Connecticut kormányzója, Ned Lamont elmondta, hogy mindeddig ez a legnagyobb filantróp adomány, amelyet az állam kapott. A kormányzó kifejtette, hogy körvonalazódott egy ötéves, 300 millió dolláros befektetési terv, amelyben Dalio százmillió dollárját az állam is megtoldja további százmillióval, valamint hozzáadnak más adományozóktól származó, újabb százmillió dollárt.

Az adományból egyebek mellett vállalakozásokat támogatnak, és mentorprogramot indítanak. Olyan oktatási programokat hoznak létre az iskolákban, amelyek révén a diákok munkához jutnak. Azokat is vissza akarják irányítani az oktatásba, akik valamilyen okból otthagyták az iskolát, és őket is olyan képzésben akarják részesíteni, aminek révén munkához juthatnak.

Lamont elmondta, hogy egy testületet állítanak fel, amely eldönti majd, milyen programokat támogassanak az adományból. A kormányzó hangsúlyozta, hogy a tanároktól és diákoktól is várják az ötleteket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top