+ Zene

Jótékonysági koncert a gerincproblémákkal küzdő Fekete Jenő megsegítésére

Nagyszabású jótékonysági koncertet szerveznek barátai az egészségi problémákkal küzdő ismert blues zenész, Fekete Jenő megsegítésére május 7-re az óbudai Kobuci Kertbe.

A kulturális intézmény tájékoztatása szerint a hazai blues színtér egyik legfontosabb alakja, az 54 éves énekes, gitáros, dalszerző gerincproblémái miatt hónapokig nem tud fellépni, emiatt komoly anyagi nehézségei támadtak, mivel a koncertezés jelenti számára az egyetlen bevételi forrást.

A május 7-i összejövetelen Fekete Jenő zenésztársai, barátai, a hazai blues-rock színtér színe-java összegyűlik, hogy a koncert bevételével segítse a Palermo Boogie Gang korábbi frontemberét.

Fellép többek között Ripoff Raskolnikov, Little G Weevil, Szabó Tamás-Mojo, a Jambalaya, a Lead Zeppelin, a Chuck Berry Rock And Rollers, a Stoned, a Bluestone, az EC 70 Band, a Varga János Projekt, Király Vajk, a Hendrix Project, a Soulbreakers, Frenk, Petendi Tamás, a HWY 61, Horváth Misi és Kontor Tamás, Szász Ferenc, Kárpáti Dódi, Kiss Tibor, Varga Livius, a Dep’art, ef Zámbó István és Víg Mihály.

Fekete Jenő a nyolcvanas évektől kezdve népszerűsíti az amerikai népzene gyökereit, ősi hagyományait rejtő blues zenét. A hazai blues-kocsmák mellett rendszeresen hallható klubok, fesztiválok színpadán, de külföldön is gyakran vendégszerepel. 1983-ban szobrászként végzett, majd 1986-ban Hagyó Bélával megalakította a Palermo Boogie Ganget, 1997-ben pedig a Muddy Shoest.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top