+ Film

Közel 100 ingyen nézhető friss, online filmcsemege

Mediawave fotelfesztivál: rítus filmek, zenei és táncfilmek, vidéki, környezettudatos élet, kisebbségi és migrációs témák. Egzotikum Taiföldtől Ekvádorig.

A Mediawave először 2014-ben hirdette meg a „valódi”, off-line fesztiváljának előjátékát az „Úton” online filmfesztivált. A filmek az életmódbeli kényszerek miatt úton lévők, (cigányok és más nomád, természeti csoportok), egyének és speciális közösségeik (csavargók, hippik), helyüket kereső menekültek sorsáról szóltak. Aztán képbe kerültek a szellemi utak, amelyeket művészek, tudósok vagy akár átlagemberek tesznek meg.

Hálás tematika ez, a filmesek sokféleképpen értelmezik ezt a kategóriát. Az idei Mediawave-re 4314 filmet neveztek. A filmkészítők nem kis része érezte úgy, hogy az ő alkotására is illik ez a megközelítés.

A beválogatott filmek alkotói szívesen adtak engedélyt az Online vetítésre, erős, változatos mezőny alakult ki. Kisjáték, animációs, kísérleti és dokumentum filmek egyaránt megtalálhatók a Mediawave hatodik online válogatásában.

Sehol másutt nem látható ilyen különleges válogatás.

Vannak rítus filmek, zenei és táncfilmek, felbukkannak a vidéki, környezettudatos életet bemutatók is. Természetesen megtaláljuk a kisebbségi és migrációs témájúakat, és akadnak ezek közt bőven humoros és drámai alkotások.

Különösen sokszínű az idén a minőségi, kortárs perzsa filmpanoráma,

Az egzotikum kedvelői ízelítőt kapnak a világból Taiföldtől Örményországig, Kirgizisztántól, Egyiptomig, Mexikótól Ekvádorig.

Az Online Nemzetközi Filmverseny nem azonos a Mediawave Nemzetközi Filmfesztivál „klasszikus” nemzetközi és magyar filmversenyével.

Az online fesztivál filmjei eredeti nyelven, angol felirattal peregnek, azonban sok közülük szöveg nélküli vagy minimális beszédet tartalmaz, ezért angol nyelvtudás nélkül is érthető.

Az online verseny nyertes alkotásai a Mediawave klasszikus filmfesztiválján, vásznon is is láthatók lesznek, április 30. és május 4. között.

A filmek április 29-ig láthatók, a szavazatokat legkésőbb március 31-ig lehet leadni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top