+ Pályázat

Duplájára emelték a Staféta pályázat keretösszegét

Negyedik alkalommal hirdette meg a Fővárosi Önkormányzat a tehetséggondozás és a fiatal pályakezdő művészek támogatására életre hívott Staféta pályázatot, amely az idén csaknem a duplájára emelt pályázati keretösszeggel jelent meg.

A programban idén a prózai darabok mellett előnyt élvez a néptáncot fókuszba helyező, valamint a cirkuszművészeti, illetve a cirkuszművészetet valamely társművészettel kombináló produkciók támogatása.

Az elmúlt években a Staféta pályázat keretében több mint 20 önálló produkció valósulhatott meg.

A sikerre való tekintettel a Fővárosi Önkormányzat által biztosított, 20 millió forintnak megfelelő támogatási összeg mellé 2019-ben az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága további 20 millió forintos támogatást nyújt.

A prózai művek mellett, a műfaji sokszínűségre tekintettel, a program a Kárpát-medencében élő népek tánchagyományának ápolását, a magyar táncok értékeinek kiemelését, népszerűsítését is kiemelt célként kezeli.

A független előadóművészek támogatására életre hívott nyílt pályázatot az eddigi évekhez hasonlóan a FÜGE Egyesület bonyolítja le. A pályázati adatlap a FÜGE hivatalos weboldalán érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top