+ Történelem

Kanadához csatlakozna az Egyesült Államok egyik állama

Több mint tízezren írták eddig alá azt a felhívást, hogy az Egyesült Államok adja el Montana államot a szomszédos Kanadának ezermilliárd dollárért.

A pénzből az államadósságot  törleszthetné.

Túl sok az USA adóssága, Montana meg úgyis hasznavehetetlen

– olvasható az egy hete indított internetes petícióban. A kezdeményezők szerint a kanadaiakat úgy kellene rávenni az üzletre, hogy

„azt mondjuk nekik, vannak itt hódok. Vagy valami”.

A támogatandó „ügy” mindössze ennyi, de az aláírók kommentjeikkel is igyekeznek kiemelni, hogy miért is lenne jó, ha Montana Kanadához tartozna. Sokan a montanai hódokat dicsérik a kanadaiaknak, a helyieket azzal győzködik, hogy ha Kanadához tartoznának, akkor lenne általános egészségügyi ellátásuk, Tim Hortons gyorséttermük és immár legálisan füvezhetnének.

„Kanada a világ egyik legjobb helye és megspórolhatnám az odaköltözés költségeit, ha átadnák nekik Montanát”

– írta egy aláíró. Egy másik szerint az Egyesült Államok a feje tetejére állt, Trump pedig ciki. Több montanai azt emeli ki, hogy szeretne Kanadában élni, kanadai állampolgár lenni, és így el sem kellene költöznie. A kanadai aláírók szerint a montanaiak is jobban járnának Kanadával.

Olyanok is aláírták a petíciót, akik más államokban élnek, és saját lakóhelyüket is szívesen Kanadához csatolnák.

Többen Idahót, Michigant, New Yorkot is Kanada részévé tennék, de volt, aki Texast is elcsatoltatná. Utóbbinál némi gyakorlati problémát jelenthet, hogy a többivel ellentétben nem határos Kanadával.

Montana főleg természeti szépségekben gazdag. Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb területű állama, de csak valamivel több mint egymillió ember lakja.

3 hozzászólás

3 Comments

 1. Zoltan Nemeth

  2019-02-25 - 14:20

  Magyarországot nem lehetne Kanadához csatolni? Támogatnám ezt a lépést.

 2. DrNemoda

  2019-02-25 - 15:49

  Pazar ötlet, és nem is áll példa nélkül. Louisiana, Alaska, és úgy emlékszem még egy állam bizony anyagiakért került az Államokhoz. Most egy menne tovább. De nem is ez a lényeg ! Alapvető problémát jelez, ha egy országnyi ember államot akar váltani. Nálunk is lennének elegen !

 3. A.J

  2019-02-26 - 20:43

  Pedig Magyarország állítólag jobban teljesít? De ahol jól érzik magukat az emberek onnét nem szeretnének kivándorolni….!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top