+ Design

Csodálatos kiállítás nyílt Christian Dior életművéből

Az eddigi legnagyobb brit kiállítást nyitották meg a legendás francia divattervező, Christian Dior munkásságáról a londoni Viktória és Albert Múzeumban. A Christian Dior: Designer of Dreams (Christian Dior: álmok tervezője) című kiállítás visszatekint a Dior-divatház történetére és bemutatja hatását a francia divat világára.

A V&A egy tavaly Párizsban megrendezett kiállítás nyomán szervezte meg a saját tárlatát. A francia anyagot egy új szekcióval bővítették, amely Dior brit kultúrára gyakorolt hatásával is foglalkozik. Oriole Cullen, a V&A illetékes igazgatója szerint a kiállítás

„a Dior-divatház maradandó hatását és Dior Angliához fűződő kapcsolatait ünnepli”.

Christian Dior a brit építészet és kertművészet nagy csodálója volt. A Nagy-Britanniához fűződő kapcsolata a negyvenes évek végén kezdődött, akkor tartotta meg ugyanis első brit divatbemutatóját a Savoy Hotelben.

A múzeum felidézi azt a Dior-bemutatót is, amelyet a divattervező 1954-ben tartott az Oxford melletti Blenheim-palotában. A kiállításon több mint 500 tárgyat, köztük a tervező vázlatait és divatfotóit is láthatja a közönség. De több mint 200 egyedi ruhakölteményt is bemutatnak, egyebek mellett azt a ruhát is, amelyet Margit hercegnő viselt 21. születésnapján. A tárlat rendezői arra is kitértek, hogy Dior követői, mint John Galliano vagy Maria Grazia Chiuri hogyan folytatták a divatcézár örökségét. A kiállítás július 14-ig látogatható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top