+ Film

Zaklatási vádak a Bohém rapszódia rendezője ellen

A Bohém rapszódia rendezője elleni zaklatási vádak miatt a brit filmakadémia „felfüggesztette” Bryan Singer jelölését, ám a film továbbra is a kiemelkedő brit alkotások mezőnyében szerepel.

A Queen együttes énekese, Freddie Mercury életéről szóló Bohém rapszódia összesen hét jelölést kapott, hat kategóriában még esélyes a díjakra, melyeket a hétvégén adnak át.

A vádak a The Atlantic című magazin egy cikkében jelentek meg, négy férfit idéznek a lapban, akik „nyilvánosan még nem szólaltak meg”. Az 53 éves rendező tagadta a vádakat.

Singert három héttel a Queen-film befejezése előtt menesztették, mert megbízhatatlan magatartást tanúsított a forgatáson, neve azonban a stáblistán maradt.

A Bafta szerdai közleményében azt írta, az amerikai rendező állítólagos tettei „teljesen elfogadhatatlanok és összeférhetetlenek” az akadémia értékeivel. Figyelembe veszik, hogy a rendező tagadja a vádakat, ám a felfüggesztés érvényben marad, amíg nem tudni, mi lesz a cikkben tárgyalt ügyek kimenetele.

Singer többek között az X-Men – A kívülállók és a Superman visszatér című filmeket rendezte, a Bohém rapszódia öt kategóriában esélyes az Oscarra, az amerikai filmakadémia díjára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top