+ Irodalom

Tíz éves a Kerekítő

A Kerekítő baba-mama foglalkozáshálózat és mondókás könyvcsalád már tíz éve van jelen a kisgyermekes családok életében. Nekik nyújt vidám mondókás perceket.
Abban támogatják a szülőket, hogy feleleveníthessék nagymamáinktól örökölt játék- és dalkincsünket, ezzel hozzásegítve őket, hogy az ölbeli játékok a mindennapjaik részévé váljanak.

A kiterjedt foglalkozásvezetői hálózat több mint 80 pedagógusának köszönhetően 125 helyszínen, 235 csoportba várják a 0-3 év közötti gyermekeket és szüleiket háromféle foglalkozásra, mondókás mókára, bábos tornára és néptáncos tippentőre. A határon túli magyar családokat hét országban, tizenhárom városban érik el. Minden évben kerekítenek a Művészetek Völgyében a Kaláka Versudvarban, a Nemzetközi Könyvfesztiválon a Millenárison, a Müpában, a Budapest Parkban és az Alsópáhoki Kolping hotelben.

Kerekítő manó – köteteik kedves figurája – a foglalkozásokon bábként is elvarázsolja a kicsiket. Nagy népszerűségnek örvend, rajongótábora van.

A Kerekítő könyvcsalád tizenhét kötetből áll. 2009-óta folyamatos utánnyomásban vannak, több mint 150 ezer példányszámban jelentek meg az egyik legnagyobb ifjúsági könyvkiadó – a Móra kiadó – gondozásában. Az első kötet Szép Magyar Könyv díjat nyert.

A legkisebbeknek szánt Kerekítő népi mondókás alapsorozat mindegyik kötetéhez tartozik CD melléklet, zenei segédanyag.

Óvodásoknak szóló mesekönyvek nyomán a fővárosi Hatszín Teátrumban állandó bábelőadásuk is van, négy színdarabbal. Ezenkívül zenés-bábos műsorokkal is járjuk az ország bölcsödéit és óvodáit. A Kerekítő Ovimóka foglalkozások is egyre több helyen elérhetőek.

A honlapon az érdeklődők a foglalkozások részleteit keresik és a könyveket nézegetik, van jelesnapi kalendáriumuk, olvasnivalók, szakmai cikkek és egy népszerű mondóka -hangtár, mely idén népdalokkal bővül.

Az idei jubileumi évre egy családi meglepetés-könyv, egy 2-5 éveseknek szóló mini mesekönyv és diafilm van készülőben.

A Kerekítő program megálmodója J. Kovács Judit, Kerekítő foglalkozásvezető, drámapedagógus, aki pedagógus továbbképzéseket és bölcsődei- óvodai műhelymunkákat is tart, hogy a gyerekeknek a bölcsődei és óvodai évek során is találkozhassanak Kerekítő manóval és a köteteikkel.

A honlapon feltüntetett e-mail címen (info@kerekito.hu) keresztül az intézmények térítésmentesen kérhetnek “Kerekítős játéktervcsokrot, bábos- mondókás ötletmozaikot”.

További információk: www.kerekito.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top