+ Életmód

Honlap indult az elveszett emberi méltóság visszaszerzésére

„A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja el”

Ézsaiás próféta

A szociális szakemberek munkájuk során többségében olyan emberekkel találkoznak, akiknek az élete „megrepedt”. Elsődleges feladatuk tehát – ha nem az egyetlen –, hogy ezeknek a megtört embereknek olyan irányt mutassanak, kezükbe olyan lehetőséget adjanak, aminek segítségével újra fel tudják építeni az életüket, vagyis hogy elérjék, hogy a megrepedt nádszál ne törjön tovább, a pislákoló mécses ne aludjon ki.

Ez csak úgy lehetséges, hogy emberi méltóságuk ne sérüljön, vagy a már elvesztett méltóságukat visszanyerjék, és az élet értelmébe vetett hitük ismét feléledjen.

E honlap a látszati különbségek mögötti közöset, az emberi lelkek hasonlóságát, téren és időn átívelő testvériességét hivatott bemutatni azon emberek alkotásain keresztül, akik mindennapjaik során még gyakran tapasztalnak kirekesztést, megítélést, el nem fogadást – annak ellenére, hogy mind ugyanabból az anyagból lettünk gyúrva. Nem számít a pénz, az egészség, a politikai vagy vallási hovatartozás. Az emberi lélek veleszületett tisztasága, jóra való elhivatottsága az, ami mindannyiunkat testvérré, egy test különböző tagjaivá, egy gyöngysor értékes szemeivé tesz.

A honlapon bemutatkozik a Down Alapítvány fototerápiás programja, amit Bege Nóra fotóművész, művészetterapeuta vezet; az Álomállomás művészetterápiás csoport Kis-Kéry Csilla textilművész, művészetterapeuta vezetésével, a Hajléktanok halhatatlan értékei művészetterápiás és logoterápiás csoport Visnyei Emőke szociális munkás, művészetterapeuta, logoterápiai tanácsadó és személyiségfejlesztő szakember vezetésével, valamint Sőrés Lívia down szindrómával élő alkotó.

A belső szabadság színei…

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top