+ Történelem

Ezen a kiállításon kiderül, mi történik a gyilkossal elfogása után

Különleges tartalommal bővült az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait bemutató kiállítás Budapesten, a tárlat egy hónapra befogadja a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási tárgyait, hetente egyszer pedig tematikus előadásokkal mutatja be a hazai büntetés-végrehajtás rendszerét, valamint az életfogytiglanra ítélt fogvatartottak mindennapjait.

A Murder – A Gyilkos tárlat anyaga kibővült a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási anyagával, amelynek köszönhetően az is kiderül, hogy elfogásuk után mi történik a bűntettek elkövetőivel.

Viczián Martin, a kiállítás szervezője elmondta, hogy a tárlat közel ezer négyzetméteren mutatja be az elmúlt évszázad leghíresebb gyilkosságait. A kronológiailag felépített kiállításon interaktív tárlatvezetés keretében, speciális effektek segítségével mutatják be többek között Báthory Erzsébet, Vlad Tepes, Hasfelmetsző Jack és Al Capone történetét.

A sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási eszközeinek bemutatása mellett folyamatosan vetítik a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának ismeretterjesztő filmjét, amely a magyar börtönök mindennapjairól szól.

A tárlaton péntekenként tematikus előadásokat hallgathat a közönség a hazai büntetés-végrehajtásról, valamint az életfogytiglanra ítélt fogvatartottak mindennapjairól, a reintegráció keretében folyó munkáról.

Az utazó tárlat 2019. február 15-ig tekinthető meg Budapesten.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Mahir Kara szerint:

    Politikus efftársak, pógártársak mikor kapnak beutalót, a biróságtól?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top