+ művészet & politika

Megváltoztatják a Kossuth- és Széchenyi-díj bizottság összetételét

Változik a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság összetétele, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke helyett a kormányzati tudománypolitikáért felelős miniszter kerül tagjai közé – az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kormány a Kossuth-díj, a Széchenyi-díj adományozásának rendjéről, valamint a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díj alapításáról és adományozásáról szóló 2008-as kormányrendeletet módosítja.

Ennek értelmében elrendeli, hogy a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagja legyen a kultúráért és az oktatásért felelős miniszter, a kormányzati tudománypolitikáért felelős miniszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, valamint a Kossuth-díjjal, Széchenyi-díjjal vagy az Állami Díjjal korábban kitüntetettek, továbbá a tudományos, a műszaki, a gazdasági, a művészeti és a kulturális élet mértékadó képviselői köréből a bizottság elnöke által egyéves időtartamra felkért tíz ember.

Korábban a testület tagjának számított a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, míg a kormányzati tudománypolitikáért felelős miniszter nem.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. drnemoda szerint:

    Minden évben egy újabb állami alkalmazott – fog ez menni. A végén orbán egyedül ítéli oda mindezt. Ugyanakkor, amikor egyetlen állami vezetőnek sem kellene helyet kapnia a bizottságokban !

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top