+ Film

Spacey egy kukkot sem szólt a tárgyaláson, bezzeg az ügyvédje

fotó: ap

Távoltartást rendelt el egy amerikai bíró Kevin Spacey amerikai színésszel szemben, aki ellen bántalmazás és szeméremsértés miatt emeltek vádat decemberben.

A vád szerint az 59 éves Spacey 2016-ban a Massachusetts állambeli Nantucket-szigeten egy bárban alkoholt vett egy akkor 18 éves fiúnak, majd fogdosta őt. Massachusettsben 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani.

A vádat Heather Unruh korábbi tévés műsorvezető állításaira alapozták, aki 2017 novemberében vádolta meg az amerikai színészt azzal, hogy szexuálisan bántalmazta a fiát.

A nantucketi kerületi bíróságon tartott hétfői meghallgatáson Spacey nem szólalt fel, a bíró március 4-re írt ki új meghallgatást az ügyben. A színésznek nem kell személyesen megjelennie a márciusi meghallgatáson, de telefonon elérhetőnek kell lennie.

A bíró továbbá jóváhagyta Spacey jogi képviselőinek kérelmét az áldozat mobiltelefonos adatainak megőrzéséről. A színész ügyvédje, Alan Jackson szerint ezek az információk „felmentő erejűek” lehetnek ügyfelére nézve.

A Massachusetts állambeli Nantucket-szigeten levő bár, ahol 2016-ban Spacey állítólag alkoholt vett egy akkor 18 éves fiúnak, majd fogdosta őt

Jackson az ügy olyan gyenge pontjaira igyekezett ráirányítani a figyelmet a meghallgatáson, minthogy a tinédzser fiú annak idején nem jelentette azonnal az állítólagos bántalmazást.

Spacey akár öt év börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják. A kétszeres Oscar-díjas színész korábban közölte, nem fogja magát bűnösnek vallani az ügyben. A színész korábban egy meglehetősen bizarr YouTube-videóval reagált a decemberi vádemelésre. A nagy sikerű Kártyavár című sorozatban általa játszott Frank Underwood karakterébe bújva szólt a Let Me Be Frank (Hadd Legyek Őszinte) címet viselő felvétel nézőihez. A háromperces videóban leszögezi: nem fogja megfizetni annak az árát, amit nem követett el. Emellett felteszi a kérdést a nézőknek, hogy bizonyíték nélkül is elhiszik-e a vádakat, ítélkeznek-e felette tények hiányában.

Spacey a Kártyavárban egy minden hájjal megkent, hataloméhes politikust alakított, akit a gyilkosságtól sem riadt vissza céljai eléréséért. A sikeres sorozatból azonban kiírták, miután többen megvádolták szexuális zaklatással és bántalmazással, színészi karrierje lényegében véget is ért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top