+ Életmód

Mátyás udvarát megidéző maszkabál a budai várban

A nagy érdeklődésre való tekintettel A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállítás vasárnaponként is látogatható 2019. február 9-ig.

A nemzeti könyvtár páratlan kiállításán együtt látható a hazánkban található corvinák jelentős része, valamint számos pompás kódex, amelyek külföldről, többek között New Yorkból, Párizsból és a Vatikánból érkeztek. A kiállításon keresztül 65, a budai műhelyhez köthető páratlan művészet- és művelődéstörténeti jelentőségű kódexet ismerhet meg a közönség. Az eredeti könyvtár, amely megközelítőleg 2000 kötetet tartalmazott a korban olyannyira jelentős gyűjteménynek számított, hogy méreteiben csak a pápa bibliotékája múlta felül.

2019 január 19-én az Országos Széchényi Könyvtár családi nap keretén belül, Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódóan, zenés-táncos mulatságot, farsangoló maszkabált rendez, amelyen illuminátormesterek, vándormuzsikus és finom falatok várják az érdeklődőket. A bálra belépés alkalomhoz illő udvari maszkában lehetséges, az est végén bálkirálylány- és bálkirályfi- választás lesz. A kiállításra vásárolt belépőjegy biztosítja a programon való térítésmentes részvételt. A maszkabál részletes programja itt olvasható.

A Maszkabál időpontja: 2019. január 19. 15.00-18.00

Cím: Országos Széchényi Könyvtár – 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6., Budavári Palota “F” épület

(Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top