+ művészet & politika

Orbán Viktor levelet írt Korda Györgynek

Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Korda György előadóművészt 80. születésnapja alkalmából.

„Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét. Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is”

– idézzük a levélben írtakat.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott (b) átadja Orbán Viktor miniszterelnök levelét a 80. születésnapját ünneplő Korda György táncdalénekesnek, előadóművésznek Budapesten 2019. január 4-én. Jobbra az énekes felesége Balázs Klári énekesnő.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait és a „megannyi örökzöld slágert”, amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat.

Korda György pályafutása 60. jubileumi évfordulóját is ünnepelte, amelyre a miniszterelnök levelében is kitért, a jövőre nézve pedig jó egészséget és

„kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket” kívánt.

A miniszterelnök jókívánságait Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott adta át az előadóművésznek a születésnapján.

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Szathmári Veronika szerint:

    Van egy doktor bácsi – 96 éves. Háború alatt jöttek át szülei Csík-ból. 2017-ben még hetente kétszer elbumlizott a budafoki rendelőbe dolgozni. A háború alatt mentőzött, a gettóba is bejártak a mentővel…..róla vajon ki emlékezik meg???? a kerület ahol lakik jóval a 90. szülinapja után köszöntötte fel. Igaz nem csendben végezte munkáját és nem kell megvédeni az antiszemitizmustól sem.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top